homelespakkettenblogover justcare contact
 
Just Care biedt vijf verschillende lessenseries waarin de armoedeproblematiek van verschillende kanten wordt belicht. In elk lespakket wordt de link gelegd tussen het leven van jongeren in ontwikkelingslanden en jongeren hier!

Iedere les bestaat uit een instructie voor de docent en aansprekende werkbladen voor de leerlingen. De lessen kunnen in een lessenserie wroden gebruikt, maar kunnen ook afzonderlijk worden gegeven. Klik hieronder op één van de lespakketten voor meer informatie en om de pakketten te downloaden of gratis te bestellen.
 
Lespakket voedselLespakket Voedsel Lespakket Water Lespakket Eerlijke handel Lespakket Hiv/Aids Lespakket Het DorpVideo over Millenniumdoel 7

Video bij het Lespakket Water.

AmidaCongo – Gevlucht en teruggekeerd

Amida was moeder van zes kinderen. Maar tijdens de oorlog zijn er drie overleden. Het verdriet is te lezen op haar gezicht… Samen met haar man Biguba was ze gevlucht naar de stad Uvira. Nu is het veiliger en zijn ze teruggekeerd naar hun eigen dorp, Lugambo Ake. Toen Amida terugkwam, bleek alles verwoest te zijn. Gelukkig heeft ze een klein huisje gevonden, waarin ze samen met haar man en drie kinderen kan leven.